Tanıtım yazısı nedir? Tanıtım yazısı faydaları nelerdir?

Tanıtım yazısı nedir? Tanıtım yazısı faydaları nelerdir?

Tanıtım yazısı nedir? Tanıtım yazısı bir sitenin dijital ortamlarda bilinilirliği artırmak için kullanılan doğal blacklink metotlarından biridir. Peki tanıtım yazısı özellikleri nelerdir? Son dönemlerde sıkça başvurulan yöntemlerden biri olan tanıtım yazısı neden yazılır? İlgi çekici ve etkili bir tanıtım yazısının özellikleri nelerdir?

Tanıtım yazısı nedir?

Tanıtım yazısı; markaların, firmaların, ürünlerin veya kişilerin dijital ortamlarda daha fazla bilindik hale gelmesini sağlayan, anahtar kelimeler kullanarak başta Google olmak üzere diğer arama motorlarında reklamı yapılan şeyin yükselmesini sağlayan blacklink metotlarından biridir. Blacklink iş ortaklığı olarak ifade edilebilir. Yani bir sitenin başka bir siteye ait olan linki yayınlamasıdır. Blacklink ile siteler birbirlerine referans olarak yayınlanan bağlantıyı önerir.

Tanıtım yazısının özellikleri nelerdir?

Tanıtım yazısı sitelerin, markaların, firmaların veya kişilerin gelişmesinde ve tanınmasında oldukça önemli rol oynamaktadır. Bu yüzden tanıtım yazısı yazılırken ya da yazdırılırken dikkat edilmesi gereken şeyler vardır.

  • Tanıtım yazıları olabildiğince profesyonel veya yazılacağı dile hakim olan kişiler tarafından yazılmalıdır. Yazma kabiliyetinin düşük olması alınacak olan verimi de düşürecektir.
  • Tanıtım yazıları doğal olmalıdır. Ne çok fazla terim içermeli ne de reklam içermelidir. Sadece link eklenen metinleri içermemelidir. Haber ya da blog yazıları gibi ilgi çekici yazılmalıdır. Ara başlıklar, çarpıcı başlık kullanılmalıdır ve imla kurallarına dikkat edilmelidir.
  • Anahtar kelimelerin hepsini kalın yazarak okuyucunun yazıya ilgisi azaltılmamalıdır.
  • Tanıtım yazısına eklenecek olan kelimelerin ve linklerin abartılı kullanımından kaçınılmalıdır.
  • Fotoğraf ya da video gibi görsel ögeleri de tanıtım yazısına eklemeyi unutmayın. Eğer YouTube gibi bir platformda videolarınız varsa onları yayıncılara göndermeniz etkili olacaktır.

 Tanıtım yazısı alacağınız yerlerin de çeşitli özelliklere sahip olması oldukça etkilidir.

  • İçeriğe uygun sitelerden tanıtım yazısı almak alınacak verimi artırabilir. Örnek vermek gerekirse içeriğiniz güzellik ise güzellik konulu sitelerden tanıtım yazısı almanız daha fazla ziyaretçi çekmenizde etkili olacaktır.
  • Tanıtım yazısı yayınlanacak olan sitenin içeriğinin ve geçmişinin güçlü olması verimi yükseltecektir. Düşük ücretli fakat yeni açılmış, zayıf okuyuculu siteler tercih edilmemelidir.
  • Tanıtım yazısı satın adlığınız sitelerin oluşabilecek sorunlara karşı ulaşabileceğiniz yöneticiye sahip olması önemlidir. Bu sitelerin yöneticilerinin olabildiğince anlayışlı kişiler olması işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Tanıtım yazısı yayınlatılan sitenin takibe alınması unutulmamalıdır. Bazı site sahipleri kısa bir süre sonra siteden kaldırabilmekteler. Bu yüzden tanıtım yazısının sitede kalıcı olduğundan emin olunmalıdır.
  • Birden fazla sitede tanıtım yazısı yayınlatılacaksa her sitede farklı ve özgün tanıtım yazısı hazırlanması görülecek olan faydayı arttırabilmektedir.
  • Tanıtım yazısı yayınlanacak olan sitenin domain otorite puanı (DA) ve sayfa otorite puanı (PA), toplam indeks sayısı, Alexa puanı (sitenin ya da blogların ticari değerinin ve kalitesinin göstergesi) ve günlük hit sayısına dikkat edilmelidir.

Tanıtım yazısının avantajları nelerdir?

Tanıtım yazıları en yaygın kullanılan ve en çok verim alınan blacklink metotlarından biridir. Tanıtım yazısı yayınlatmak Google başta olmak üzere arama motorlarında ulaşılabilirlik ve bilinirlik sağlar. Ulaşılmak istenen kitleye daha kısa sürede ve daha kolay şekilde ulaşılabildiği için sitede doğal bir trafik yakalamaya yardımcı olur. Reklam çalışmalarına gerek kalmadan sitenin hızını arttırır. Ulaşılan hedef kitle artarken aynı zamanda tanıtım yazıları sayesinde Alexa (sitenin ya da blogların ticari değerinin ve kalitesinin göstergesi), Pagerank (Google tarayıcısının internet sıralamalarında kullandığı ve siteye verdiği değeri gösteren değer), Trustrank (sıralama sinyallerinin güvenilirliğine karar vermeye yarayan ölçüm aracı) gibi değerlerde de artış olur.

Tanıtım yazısı türleri nelerdir?

Tanıtım yazıları dijital dünyaya olan ilginin artması üzerine daha fazla ilgi görmektedir. Son yıllarda en çok kullanılan tanıtım yazıları türleri kitap tanıtım yazıları, kurumsal firma tanıtım yazısı, marka tanıtım yazısı, şirket tanıtım yazıları, şehir tanıtım yazısı, mağaza tanıtım yazısı, düğün salonu tanıtım yazısı, web sitesi tanıtım yazıları, ürün tanıtım yazısı, restoran tanıtım yazısı, gayrimenkul danışmanı tanıtım yazısı, blog tanıtım yazısı, film tanıtım yazısı, ayakkabı tanıtım yazıları, kişi tanıtım yazısı ve hukuk bürosu tanıtım yazısıdır.

Tanıtım yazısı neden yazılır?

Tanıtım yazıları doğal bir tanıtım aracıdır. Doğru adımlar takip edilirse ve püf noktalara dikkat edilirse siteniz dijital ortamda üst sıralarda görünebilir. Sitenin kalite puanını artırmak, Pagerank, Alexa, Trustrank, DA, PA değerlerini yükseltmek, hedef kitleye daha hızlı ve kolay ulaşmak, sitenin güvenilirliğini artırmak için tanıtım yazıları yazılabilir.

Tanıtım yazısı kavramı hakkında bilgi edindiğimize göre iyi bir tanıtım yazısının nasıl hazırlanabileceğine dair bilgi edinmek için "Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır" başlıklı içeirğimize göz atabilirsiniz. Tanıtım yazısı satın almak için ise "Tanıtım Yazısı Ürün Kategorimize" göz atabilirsiniz.